Scroll down

INZENDEN

De inzendingen zijn gesloten.

 • 00 Dagen
 • 00 Uren
 • 00 Min
 • 00 Sec

100%GZNDwonen

Mitros, de grootste sociale verhuurder in Utrecht en Nieuwegein, startte de zoektocht naar de oplossing die garandeert dat huurders na renovatie een gezond en aangenaam binnenklimaat hebben. Een woning met een gezonde luchtkwaliteit zonder tocht, schimmel en teveel vocht. Kortom, 100% gezond wonen. Voor deze challenge stelde Mitros een totaal van € 80.000,- aan vergoedingen
beschikbaar. Deelnemers maakten kans op een samenwerkingscontract met Mitros. Daarnaast bood Mitros deelnemers de mogelijkheid hun oplossing te presenteren aan andere woningcorporaties. 

Bekijk hier de korte film over de 100%GZNDwonen Challenge.

De zoektocht naar oplossingen voor:

- Bewoners die last hebben van koude tochtstroom.
- Vochtproblemen zoals schimmel.
- Geluidsoverlast bij bewoners door ventilatiesystemen.
- Bewoners die de bediening als gebruiksonvriendelijk ervaren. 

Inmiddels zijn de winnaars bekend. Wil je meer weten? Klik dan op onderstaande button.

Winnaars zijn bekend!
Scroll down

JURY

Marjet Rutten (voorzitter)

Spreker, columnist en auteur

Philomena Bluyssen

Hoogleraar Binnenmilieu TU Delft

Jeroen Pepers

Algemeen Directeur AEDES

Viviane Regout

Directeur Portefeuillevernieuwing Ymere

Sven Turnhout

Directeur-Bestuurder KWH

Henk Peter Kip

Directievoorzitter Mitros

Scroll down

TIJDLIJN

 • Nov 2017
 • Jan 2018
 • Mrt 2018
 • April 2018
 • Mei 2018
Scroll down

CRITERIA

De ideale oplossing is een concept waarbij de gebruiker voorop staat. Een eenvoudig, integraal en functioneel concept dat breed toepasbaar is en dan vooral in de gestapelde bouw. Zowel het ontwerp als de uitvoering klopt en is op korte termijn toepasbaar in de woningen van Mitros. Het concept kan bestaan uit een goede oplossing voor de installaties, maar mag ook breder zijn. De oplossing is niet alleen technisch van aard. Het gebruik door bewoners is minstens zo belangrijk.

De oplossing moet aan de volgende criteria voldoen

 • Gebruikers: Eenvoudig en Gezond binnenklimaat
 • Technisch: Voldoende capaciteit, Integraal en Duurzaam
 • Kosten: Prijs/prestatie en Totale eigendomskosten (TCO)

Wat wordt zeer gewaardeerd?

We vragen een integrale oplossing waarbij we zien dat partijen elkaar opzoeken om kennis en kunde samen verder te brengen en garant staan voor de prestatie. Gewoon, omdat onze vraag een goede gelegenheid is om elkaar op te zoeken en denkkracht te combineren.

De verschillende soorten woningen waarvoor Mitros vooral een oplossing zoekt zijn:

 • Vooroorlogs bezit (bouwjaar <1940).  Deze huizen zijn doorgaans grondgebonden of beneden-/bovenwoning met weinig standaardisatie.

 • Portiekflats (bouwjaar 1945-1970) zoals bijvoorbeeld in wijken als Kanaleneiland, Hoograven, Overvecht en Oog en Al. De jaren vijftig flats bestaan uit veel kleine ruimtes. De flats vanaf de jaren zestig hebben relatief ruimere plattegronden.

 • Flats van 10 verdiepingen (bouwjaar 1960-1975) zoals bijvoorbeeld te vinden in wijken als Kanaleneiland en Overvecht

 • Stadsvernieuwing/groeikernen jaren zeventig/tachtig (bouwjaar 1970-1990), zowel grondgebonden, appartement als maisonnettes

Mitros zoekt een oplossing die we breed kunnen toepassen. Een oplossing kan ook bestaan uit meerdere opties voor de verschillende woningen.

Deelnamereglement

Scroll down

TEAM


Heb je vragen? 
100procentgzndwonen@houseofoi.com

Challenge Manager

Innovatie gaat tegenwoordig over toegang, niet over eigendom. Weten waar kennis, kunde en oplossingen te vinden zijn en daar toegang krijgen, is echter de eerste stap. Om nieuwe oplossingen goed te implementeren is het noodzakelijk dat de organisatie innovaties succesvol kan absorberen en integreren in het bedrijfsmodel. Implementatie van innovatie is wat wij doen. Onze gereedschapskist is gevuld met allerlei instrumenten. 

 

Innovatie vraagt altijd om een gedragsverandering, soms ondersteund met technologie. Naast de reguliere diensten bieden we specifieke programma’s die zich richten op de mensfactor in Open Innovatie. Wij helpen organisaties om Open Innovatie tot een bewezen en succesvolle manier van werken te maken, op maat voor de organisatie en partners.